Real time traffic flow - problem - Jaguar E-Pace Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 06-03-2019, 09:29 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
Real time traffic flow - problem

I just leased a 2018 E pace, and suddenly the real time traffic flow (red/yellow/green on nav map) is showing only red on all roadways.

Do I need a mobile data plan to use this feature?

Thanks!
Pibble18 is offline  
post #2 of 5 (permalink) Old 06-12-2019, 06:29 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 250
Someone I know experiencing this issue tried the following: "Once you have turned the traffic on you also need to pick the map option with the traffic as the view - it's the one that has the little box with lines in it (from memory). Then you get lovely coloured lines everywhere and a list of traffic events at the side to highlight and check on." It worked for them and hopefully does for you! Let us know.
JagMan is online now  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-13-2019, 12:05 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
Thanks, JagMan - I appreciate your reply.

Your suggestion does work and will display both traffic flow and events - but, I found out that my issue is a little more involved...

As it turns out, my new data plan (which I started after my trial expired) isn't being recognized by my SIM card. The dealer has seen this issue before and they think (and I hope!) a software update will solve the problem. If that doesn't work, they'll replace the SIM card. I have an appointment next week and my fingers are tightly crossed - I really rely on the real time traffic flow feature during my commute!

I'll keep you posted!
Pibble18 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 06-15-2019, 07:00 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 250
Hey @Pibble18 , glad to hear it was a partial solution. As for the rest, its beyond my knowledge and might be one of the first cases like it reported.

Looking forward to your update as it might help someone else in the same boat.
JagMan is online now  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-11-2019, 11:03 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
Hi @JagMan - It wasn't the SIM card after all. It was the master unit that allows the car to connect to the outside world. They replaced that a few days ago, and all has been well. Apparently, this is a known issue, although I can't find any mention of it online...
Pibble18 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome